Elsebeth Riis - Iceroad trucker i Norden

Volvo Fs 500 Lastbil med linktræk - ca 5600 Km - 6 døgn
Fra Horsens, til Tromsø i Norge, over Tornio i Finland ved den botniske bugt, tilbage igennem Sverige til DK.
Se dét VILLE jeg prøve efter et år med hjerteproblemer og endnu flere bivirkninger - som tog alle mine kræfter og førlighed, i form af "gigtbetændelse" i alle led, konstante maveproblemer, samt appetitløshed.

MEN - imellem alle mine medicinske forsøg var jeg nødt til at udfordre mig selv, for at minde mig selv om hvem jeg var, og uanset hvor ondt i hjertet og kroppen jeg havde, var jeg nødt til at rejse mig!
Det er min forpligtelse som mor.

Jeg var overbevist om, at jeg kun kunne dø hjemme i min seng - så da jeg fik tilbudt at køre linktræk til Sverige/Norge/Lapland og Finland, som 2. chauffør tog jeg straks imod udfordringen.
Jeg var nødt til at bevise overfor mig selv, at jeg havde de instinkter jeg formodede jeg havde, i faretruende situationer på de isglatte og snefyldte veje i Norden.
Jeg ville prøve at mærke kulden, de -27 ved den Arktiske Cirkel - spændingen på de isglatte veje over fjeldende.
Konsekvensen er døden hvis du laver den mindste fejl og ryger ud over en fjeldside ned i en flod - og du skal være 100% skarp på hele turen .

Kommunen var begyndt at overveje, om jeg var så syg, at en førtidspension skulle på bordet - NEJ NEJ - ikke til mig - jeg er nødt til at være med i livets hamsterhjul.

Jeg har krydset Polarcirklen 8x ialt, flere forskellige steder i Norden, og jeg ved ikke hvornår det bliver sidste gang.
Derfor valgte jeg, få uger efter endnu en akut indlæggelse at lave noget komplet skørt, flytte på mine grænser og mærke jeg lever.
Så derfor - næsten nøgen i - 27 grader ved polarcirklen.
Hellere dø dér, end hjemme i sofaen

HVORFOR - FORDI JEG KAN!